Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑ











"Περασμένα μεγαλεία" το τραίνο για την Φλώρινα

                   ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011




Οι υποσχέσεις και τα λόγια των πολιτικών μας ηγητόρων αποδείχθηκαν αέρινα. Σκοπός τους ήταν μόνο να μας καθησυχάσουν, όπως καθησυχάζεις ένα ζώο πριν το σφάξεις.


Το τραίνο, συνδεδεμένο εδώ και έναν αιώνα με την ιστορία και την φυσιογνωμία της πόλης μας, από αύριο, 30 Ιανουαρίου παύει πια να σφυρίζει. Θύμα και αυτό στον βωμό του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου του ΔΝΤ, και των εδώ πρακτόρων του.


Κάθησαν με χαρτί και μολύβι, και υπολόγισαν ότι είμαστε ασύμφοροι, και δεν πρέπει να έχουμε βολική και φθηνή, λαϊκή συγκοινωνία με το κέντρο. Βλέπετε, λεφτά μπορεί να υπάρχουν, αλλά προς το παρόν τα χρειαζόμαστε για να χρηματοδοτήσουμε την "απεργία πείνας" των 300.
Εμείς, που είμαστε εφοπλιστές, όπως και οι φοιτητές μας, πρέπει να πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη πληρώνοντας διόδια-χρυσάφι στον Πολύμυλο και τα Μάλγαρα, και να καίμε βενζίνη-χρυσάφι επίσης, για μια δουλειά στην Θεσσαλονίκη.


Το τραίνο ήταν πάντα μια διέξοδος στην γεωγραφική μας απομόνωση. Τώρα θα μας λείψει, και όχι μόνο συναισθηματικά.


Δυστυχώς σήμερα η Νέα Τάξη, και οι εγχώριοι πρατηριούχοι της, μας φέρνουν 3 αιώνες πίσω, πριν την επινόηση του σιδηροδρόμου.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Θα σας βοηθήσουμε μόνο εάν προστατέψετε τις επόμενες γενιές σας (!)



Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011


Ακούγεται παράλογο αλλά μόνο αυτό ζητούν οι Γερμανοί για να βοηθήσουν περαιτέρω την Ελλάδα και τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω δανείων με χαμηλότερα επιτόκια.
Δηλαδή αντί να το ζητάμε εμείς από τον εαυτό μας, μας το ζητάνε οι ξένοι.
Τι μας ζητάνε;
Να βάλει η Ελλάδα στο Σύνταγμά της άρθρο που να απαγορεύει τις πράξεις μας και τις ενέργειες μας που μπορούν να βλάψουν τις επόμενες γενιές μας.
Δηλαδή οι Γερμανοί θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια των Ελλήνων από λανθασμένες και καταστροφικές πολιτικές των γονιών τους.
Όπως αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με αποτέλεσμα να συσσωρεύσουμε 350 δισ ευρώ χρέος, να μην μπορούμε να το αποπληρώσουμε και έτσι να χρεώσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας με το βάρος της αποπληρωμής του.
Οι Γερμανοί λοιπόν μας ζητούν:
"Να υιοθετήσουμε ένα συνταγματικό δημοσιονομικό κανόνα που να προστατεύει τις επόμενες γενιές από ανεύθυνες πολιτικές και δυσάρεστες καταστάσεις ανάλογες με αυτές που βιώνουνε σήμερα".
Δηλαδή να μπει ένα φρένο στο χρέος. Να μη μπορεί να δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα παρά μόνο όσα αντέχουμε.
Και γιατί ζητούν να μπει στο Σύνταγμα; Μα γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι θα το εφαρμόσουμε.
Έτσι για την ιστορία, η ίδια η Γερμανία το 2009 έβαλε στο Σύνταγμά της την ίδια σχετική διάταξη που απαγορεύει τη δημιουργία υπερβολικού χρέους.

Πέτρος Δίπλας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ





ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Πηγή:
radio-lehovo.gr


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ για τη νύχτα κυρίως σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί πολύ θυελλώδεις έως 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, "επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Πέμπτης 27-1-2011 στα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες , τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και τους θυελλώδεις Νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή 28-1-2011

1. Πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

2. Ειδικότερα στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

3. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά".

Πηγή: www.athina984.gr
------------------------------------------------------------
Τις επόμενες μέρες για την Φλώρινα, υπάρχουν προβλέψεις για χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν εώς και 18 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Προσοχή λοιπόν από όλους μας, κυρίως όταν οδηγούμε και βρισκόμαστε στους δρόμους, γιατί οι κίνδυνοι λόγω του χιονιά και του παγετού προβλέπεται να είναι πολλοί.
Προσοχή όμως και γύρω μας, σε ανθρώπους που ίσως έχουν την ανάγκη μας και μπορούμε να τους βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο.
Προσοχή όμως και στα ζωάκια που σε τόσο δύσκολες συνθήκες έχουν την ανάγκη μας, λίγα ψιχουλάκια στο παράθυρο ή λίγο ψωμάκι στα αδέσποτα του δρόμου.
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.



Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ζουν στην Ελλάδα το μύθο τους!

Διάβασα και ξαναδιάβασα το χτεσινό μου σχόλιο για τους λαθρομετανάστες. Είναι αλήθεια ότι γράφτηκε εν βρασμώ ψυχής. Μήπως είμαι ρατσιστής; Αναρωτήθηκα. Δεν είναι πιο όμορφο να γράψω για τους κακόμοιρους τους ανθρώπους που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες; Μήπως έγινα ακροδεξιός τώρα στα γεράματα και ντρέπομαι να το ομολογήσω;

Μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον που οι Έλληνες πολίτες έκαναν πορείες για τους πεινασμένους στην Αιθιοπία. Σε μία κοινωνία που ένιωθε ένοχη αν δεν βοηθούσε τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα να μαζέψουν τον καφέ τους και που η μη αποδοκιμασία στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ήταν θανάσιμο αμάρτημα.

Ζήσαμε «επαναστατικές ημέρες». Σήμερα με μία απόσταση από τα γεγονότα μπορούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να πούμε ότι συμβάλλαμε κι εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, στην αποδόμηση αυτής της χώρας. Με την ενεργό συμμετοχή μας ή έστω με την ανοχή μας, βοηθήσαμε να διαλυθούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Επειδή ακριβώς δεν τολμήσαμε να αντιδράσουμε, το επιχειρηματικό κέρδος θεωρείται ακόμη και σήμερα συνώνυμο της δράσης της μαφίας. Επειδή δεν τολμήσαμε να ορθώσουμε λόγο, επιτρέψαμε στα πάσης φύσεως τρωκτικά να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες των κομμάτων και της εξουσίας.

Και τώρα; Θα σωπάσουμε για άλλη μία φορά, μην τυχόν και μας πουν «ρατσιστές»; Μην τυχόν και πλήξουμε το «προοδευτικό» προσωπείο που αρέσκεται να φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια η ελληνική κοινωνία; Αν το κάνουμε και τώρα, που ο κόμπος με τους λαθρομετανάστες έχει φτάσει στο χτένι, αν κλείσουμε για άλλη μία φορά τα μάτια, θα έρθει η ώρα που η «αυτοκριτική» θα είναι πλέον πιο σκληρή. Θα έχουν χαθεί πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχουμε ήδη χάσει ασπαζόμενοι επί σειρά ετών ιδέες καταστροφικές για τη χώρα και το έθνος.

Να ξεκαθαρίσουμε, ευθύς εξαρχής, ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν σε άλλη χώρα του κόσμου. Αν αύριο το πρωί υπήρχε ένα ανάλογο πρόβλημα στη Γερμανία, για παράδειγμα, θα είχαν ξεσηκωθεί ακόμη και οι πέτρες. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι ανεκτικές απέναντι στους ξένους (όσο είναι ανεκτικές), επειδή το πρόβλημα μπορούν να το διαχειριστούν. Αν δεν μπορούσαν θα ήταν ιδιαίτερα σκληρές, επειδή θα κινδύνευε η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας τους.

Το πρόβλημα, όμως, στην Ελλάδα έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Δυστυχώς, τα πολιτικά κόμματα αρνήθηκαν να το αντιμετωπίσουν, επειδή φοβήθηκαν ότι η επιλογή τους αυτή θα είχε πολιτικό κόστος, λόγω των ιδεοληψιών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι τα πράγματα εξελίχτηκαν με τόση μεγάλη ταχύτητα που τα κόμματα δεν αντιλήφθηκαν ότι οι μέχρι χτες «προοδευτικοί» ψηφοφόροι τους έφτασαν στο σημείο της αγανάκτησης και πέρα απ’ αυτό. Η αδράνεια των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσε έδαφος σε ακραία στοιχεία να γίνουν οι αποκλειστικοί εκφραστές της πραγματικής πλέον λαϊκής αγανάκτησης.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να λέει ωραία λόγια. Ας πάει, όμως, να ζήσει στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αμερικής και να μας πει έπειτα αν διατηρεί τις απόψεις του περί ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο κι αν δεν αποφασίσουμε ως κοινωνία να συζητήσουμε ανοικτά και δίχως προκαταλήψεις αυτό το θέμα, πολύ σύντομα ο εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν και είναι πιθανόν να γίνουμε θεατές απίστευτων καταστάσεων.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες πρέπει να τύχουν ίσων δικαιωμάτων με τους γηγενείς. Προσωπικά είμαι αρνητικός κάθετα σε μία τέτοια προοπτική. Θέλω να πιστεύω ότι και όσοι το έλεγαν για τους δικούς τους λόγους πριν από τις εκλογές και βρίσκονται στην κυβέρνηση, θα έχουν αλλάξει άποψη.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ότι όποιος περνάει με το έτσι θέλω τα σύνορα της χώρας θα αποκτά πλήρη δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στέγη. Δική του ήταν η επιλογή να έρθει εδώ, δεν τον καλέσαμε εμείς. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον αποδεχτούμε. Όχι γιατί το χρώμα του δέρματός του ίσως είναι σκούρο, αλλά διότι δεν αντέχει η χώρα ένα τέτοιο βάρος.

Και τι κάνουμε με αυτούς που είναι εδώ; Για όσους βρίσκονται εδώ νόμιμα, έχουν εργασία και χαρτιά, δεν τίθεται θέμα. Όσοι όμως είναι παράνομοι, πρέπει να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Είναι πολύ μεγαλύτερο το κόστος της παραμονής τους στη χώρα μας από εκείνο της επαναπροώθησή τους. Μέχρι σήμερα έχουμε περάσει το μήνυμα προς τους υποψήφιους μετανάστες «ελάτε στην Ελλάδα να ζήσετε τον μύθο σας». Από εδώ και πέρα θα πρέπει να περάσουμε ένα άλλο μήνυμα: «Η Ελλάδα δεν είναι φιλική στους απρόσκλητους επισκέπτες».

Να δούμε μαζί το μέλλον, αν και εφόσον δεν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι τώρα. Ποιος είναι εκείνος που μας διαβεβαιώνει ότι σε λίγο καιρό οι οικονομικοί μετανάστες δεν θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες σε αυτή την χώρα; Τι πρέπει να κάνουμε τότε; Να τους δώσουμε πλήρη πολιτικά δικαιώματα και να εκλέξουν τη δική τους κυβέρνηση; Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα του ΔΝΤ, η Ελλάδα της κρίσης να συντηρήσει τόσους πολλούς πεινασμένους;

Στα γεγονότα του Δεκεμβρίου όλοι θυμόμαστε τους αλλοδαπούς που λεηλατούσαν μαγαζιά. Ήταν φυσικό και μας έκανε εντύπωση ότι κάποιοι το βρήκανε αξιοσημείωτο. Ο πεινασμένος, ο εξαθλιωμένος δεν έχει πολλές επιλογές, πέρα από εκείνες που ορίζει το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του.

Κάποιοι λένε ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους αυτούς για τη μοίρα τους. Κάνουν λάθος. Δεν βρέθηκαν τυχαία σε αυτή τη χώρα, ήταν δική τους επιλογή. Γιατί λοιπόν, αυτοί να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και να έρχονται με το έτσι θέλω στη χώρα μας και εμείς να μην έχουμε το δικαίωμα να τους αρνηθούμε την είσοδο;

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή : www.capital.gr

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011



ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011



ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ





Παρεμπιπτόντως η ιστοσελίδα του Δήμου Αμυνταίου είναι υπό επισκευή.
Αυτή όμως δεν είναι και τόσο καλή δικαιολογία, Κύριοι του Δήμου Αμυνταίου.

Ανακοίνωση για τα σχολεία-κλειστά την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011


25.01.2011 - Ανακοίνωση για τα σχολεία
school_close.gif
Σας ενημερώνουμε
ότι τα σχολεία της 1θμιας - 2θμιας Εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί, μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που θα επικρατήσουν στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου.


Πηγή: cityoflorina.gr - ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ






Βούλγαροι κατά Σκοπιανών στην UNESCO: Έκαναν τους ήρωες μας ‘Μακεδόνες’…



Ιανουάριος 24, 2011.




Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας από την παγκόσμια οργάνωση να σταματήσει η τηλέοραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.


Η αναφορά που κατατέθηκε προς τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ειρήνα Μπόκοβα, καλεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη βουλγαρική γλώσσα την οποία η σκοπιανή κρατική τηλεόραση αποκαλεί ως ‘μακεδονική’.


«Επί 65 χρόνια διαδίδει ψέματα σε όλον τον κόσμο πως υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός".

»Η Μακεδονία του Βαρδάρη,( Βαρντάρσκα Μακεντόνια ) περιοχή την οποία καταλαμβάνει σήμερα η πΓΔΜ, υπήρξε πάντοτε ένας γεωγραφικός όρος ενιαίος με τον βουλγαρικό πολιτισμό και την βουλγαρική ιστορία.


»Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την θέση, αναφέρει η επιστολή. Στη δήλωση αναφέρονται τα ονόματα των Ιωακείμ Καρτσόφσκι, Κύριλλου Πεϊτσίνοβιτς, των αδελφών Μιλαντινοβι, Κούζμαν Τσαπκάρεβ, Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων.


Οι Βούλγαροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καθημερινά στην πΓΔΜ καταστρέφονται ιστορικά μνημεία, τάφοι στρατιωτών, εκκλησίες και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη Βουλγαρία.


Στην καταγγελία τους αναφέρουν ακόμη ότι οι Σκοπιανοί τους έκλεψαν τη λαϊκή μουσική, τις εκδηλώσεις, τους βούλγαρους βασιλιάδες, τους ήρωες, τις μάχες και τους επαναστάτες και τους ανακήρυξαν ως ‘Μακεδόνες’.


Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στην τελευταία απογραφή, υπήρξε στήλη ξεχωριστή για τους Βουλγάρους. Δεκάδες έχουν συλληφθεί και τρομοκρατούνται όσοι λένε ότι είναι Βούλγαροι.


Η επιστολή προς την UNESCO αναφέρει ακόμη ότι στην κρατική σκοπιανή τηλεόραση ο επικεφαλής της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αρχιεπίσκοπος Στεφάν, αποκάλεσε τον Μητροπολίτη Αχρίδας Γιοβάν Βρανισκόφσκι ως Σπάρκα Μίτροβα, της σκοπιανής εκκλησίας.


--


Τίτλος: « Български интелектуалци поискаха от ЮНЕСКО да спре присвояването на българския език и култура от страна на Македония»


Δημοσίευση: Агенция "Фокус", 24.1.2011.

Πηγή: echedoros-a.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

TO ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΑΝΤΑ, ΜΟΝΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.





TO ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ


Αυτό είναι το βίντεο που έγινε αιτία να χάση τη δουλειά του ο Νικόλας Βαφειάδης, ο οποίος απολύθηκε από την 'Καθημερινή' μετά την προβολή του στο 'Kontra Chanel'

Περιέχει ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μισθούς, τα προνόμια και την συμπεριφορά των βουλευτών και των εργαζομένων στην Βουλή, που εν μέσω κρίσης απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και χαριστικές συμβάσεις.
epeios

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

“Πρώτα τον αδελφό µου” - Η ιστορία ενός 13χρονου ήρωα που έσωσε τον 10χρονο αδερφό του



Με το Σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά. Πας Ψηλά!!

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011


“Πρώτα τον αδελφό µου” - Η ιστορία ενός 13χρονου ήρωα που έσωσε τον 10χρονο αδερφό του
How Jordan died to save his brother

Ένα 13χρονο αγόρι θυσίασε χθες τη ζωή του για να σώσει τον 10χρονο αδελφό του, την ίδια στιγµή που οι κάτοικοι του Μπρίσµπεϊν προειδοποιούνταν να εκκενώσουν την πόλη.

'save my brother first'
Άλλος ένας Άγγελος στον Παράδεισο...

Young hero ... Jordan Rice, 13, insisted rescuers should take his 10-year-old brother Blake first. By the time his turn came, it was too late.
Ο νεαρός Τζόρνταν Ράις βρισκόταν µε τη µητέρα και τον µικρότερο αδελφό του στο αυτοκίνητό τους, όταν ξαφνικά η µηχανή χάλασε και το όχηµα παρασύρθηκε από τα ορµητικά νερά. Η µητέρα των δύο αγοριών κάλεσε αµέσως βοήθεια, η οποία όµως δεν ήρθε ποτέ και κανείς από τους παρευρισκοµένους δεν ήταν πρόθυµος να βουτήξει στον χείµαρο.
«Στέκονταν άπρακτοι έως ότου ένας κοκαλιάρης τύπος άρπαξε ένα σχοινί, το έδεσε γύρω του και βούτηξε», λέει περιγράφοντας το συµβάν ο σύντροφος της Ράις. «Ο Τζόρνταν δεν ξέρει να κολυµπά και φοβάται το νερό. Οταν όµως ο άνδρας προσπάθησε να τον σώσει, του φώναξε: “Πρώτα τον αδελφό µου”».
Χάθηκαν στον χείµαρο
Πράγµατι, ο άνδρας τράβηξε πρώτα τον αδελφό του. Όταν όµως επιχείρησε να κάνει το ίδιο µε τον Τζόρνταν και τη µητέρα του, το σκοινί έσπασε, µητέρα και γιος χτύπησαν σε ένα δένδρο και στη συνέχεια χάθηκαν µέσα στον χείµαρο.
Οι ηρωικές στιγµές εκτυλίχθηκαν χθες, την ίδια µέρα που το Μπρίσµπεϊν, η τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, µεταµορφωνόταν σε πόλη - φάντασµα. Παρά τον γαλανό ουρανό και τον λαµπερό ήλιο χθες, στην πόλη αναµένονται νέες σφοδρές βροχοπτώσεις, που θα διαρκέσουν για τρεις - τέσσερις µέρες.
Η στάθµη του νερού υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα πέντε µέτρα και οι Αρχές της πόλης προειδοποίησαν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή. Ηδη έχουν εγκαταλειφθεί περίπου 20.000 κατοικίες.
madata

Μαθήματα πολιτισμού στην γενέτειρα του πολιτισμού


Κυριακή, 3 Αυγούστου 2008

Δεν πίστευα, ότι μπορεί ένας πατέρας που έχασε το γιο του με τον χειρότερο τρόπο, θα μπορούσε να αναφέρεται στην απώλεια ως η «κακιά ώρα».
Δεν το πίστευα, έλεγα ότι υποκρίνεται. Το παιδί του ήταν σε καταστολή ακόμη κι έλεγα, θα φύγει από την χώρα μας με ζωντανό ή νεκρό το παιδί του και μετά θα μας τα χώσει. Σκεφτόμουν, ότι λυντσάρισαν τον γιο του και ο πατέρας έλεγε: να φύγουμε από εδώ, νεκροί ή ζωντανοί και μετά θα τα πούμε. Μ’ αυτούς τους βάρβαρους που μπλέξαμε, ας προσέχουμε, ας μην τους προκαλούμε.



Και επέτρεψε ο πατέρας την παύση της μηχανικής υποστήριξης του παιδιού του και το παιδί «έφυγε», αναχώρησε, για καλύτερους κόσμους. Η μάνα, στο άκουσμα της είδησης κατέρρευσε, δεν μπόρεσε να μπει στο αεροπλάνο.
Και είπα, μάλιστα, θα πάρει το νεκρό παιδί του ο πατέρας, θα πάει στην πατρίδα του και εκεί εκ του ασφαλούς, θα μας τα ψάλλει.


Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Έγινε αυτό, το απρόσμενο, το απίστευτο, αυτό που ανέδειξε το μεγαλείο του ανθρώπου, αυτό που ένα μόνο του μπορεί να αντιπαραταχτεί απέναντι σε όλες τις βρωμιές που κουβαλάμε σαν άνθρωποι.
Έγινε αυτό που μας δίνει ελπίδα, που μας λέει ότι δεν χάθηκε η ανθρωπιά.


ΔΩΡΙΣΕ τα όργανα του παιδιού του, στη χώρα που αφαίρεσε την ζωή του παιδιού του.


Γιατί, κύριοι, η χώρα μας αφαίρεσε την ζωή του παιδιού του.


Η χώρα μας, που λειτουργεί με μπράβους της νύχτας, που αντικαθιστούν την αστυνομία, που παίρνουν το «κράτος» στα χέρια τους, που λένε «εγώ είμαι ο νόμος».


Η χώρα μας αφαίρεσε την ζωή του, οι Μυκονιάτες που βολεύονται με τα φράγκα και ανέχονται και επιτρέπουν την μίσθωση του νησιού τους για πάσα χρήση. Όσο πιο βόρβορος, πιο λάσπη καλύψει το νησί τους τόσα παραπάνω φράγκα θα πάρουν.


Η χώρα μας αφαίρεσε την ζωή του παιδιού, όταν ο κάθε υπουργός θέλει ένα σκάφος και μια βίλα στο νησί των ανέμων και ξεπουλάει τον ήλιο, την θάλασσα, το γαλάζιο, την Ελλάδα σε πλειστηριασμό στην μπίζνα της νύχτας και της μέρας.


Η χώρα μας αφαίρεσε την ζωή του παιδιού, όταν το προϊόν μας διαφημίζεται στα πέρατα του κόσμου και αναδεικνύεται το άριστο: Η Καλύτερη Ελευθεριότητα στο Λαγανά, στα Μάλια, στη Ρόδο (άμα δεν καεί όλη) και στην Μύκονο. Ελάτε να πάρετε, η καλύτερη ελευθεριότητα. Δεν είμαι σεμνότυφος, αλλά δεν μας αξίζει να πουλάμε τέτοια προϊόντα, έχουμε καλύτερα, πολύ καλύτερα.

Τα καλύτερα προϊόντα έχουμε και πουλάμε τα χειρότερα.


Ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού, έδωσε μια ευκαιρία στην χώρα μας. Την μέγιστη ευκαιρία.
Απάλειψε την μπόχα μας και εξάγνισε την βρώμα μας.
ΕΛΛΑΔΑ μας έχεις μια ευκαιρία, αξιοποίησέ την. Πήρες το μάθημα σου Ελλάδα, Μάθημα ήθους και αξιοπρέπειας.


Μέσα στην απόλυτη μισανθρωπία, ο Ύμνος στην ανθρωπιά.


Στο βωμό του συμφέροντος και της «πάρτης» μας Ο αλτρουισμός σε όλο του το μεγαλείο

Απίστευτη αρνησιδικία στα δικαστήρια Αθηνών.


Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011



Αυτό που γίνεται με την Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να πάει άλλο. Εκτός των άλλων προβλημάτων που μαστίζουν τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, έχουμε και τον απίστευτα μακρύ χρόνο απονομής της. Χθες για παράδειγμα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο τμήμα εφέσεων κατά αποφάσεων του Ειρηνοδικείου, έδινε αναβολές για το 2014!!! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Έδινε αναβολές για το 2014. Και να σκεφτείτε ότι η κάθε διαφορά που έφτανε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, είχε προηγουμένως διανύσει....
μια πολυετή διαδρομή από τη στιγμή που ασκήθηκε για πρώτη φορά αγωγή ενώπιον του Ειρηνοδικείου.

Με δεδομένο ότι οι πιο πάνω διαφορές αφορούν μικρά ποσά, το πολύ μέχρι 12.000 ΕΥΡΩ, καλείται ο κάθε πολίτης να καταναλώσει σημαντικό τμήμα της ζωής του και μάλιστα σπαταλώντας αρκετά χρήματα σε δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων, που μπορεί να ξεπεράσουν και τα χρήματα που ζητάει από το Δικαστήριο!!, προκειμένου να πάρει έπειτα από πάρα πολλά χρόνια μια απόφαση (η ποιότητα της οποίας είναι άλλη πονεμένη ιστορία), η οποία απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα, θα του είναι άχρηστη, γιατί οι πραγματικές καταστάσεις των διαδίκων σίγουρα θα έχουν αλλάξει και ίσως να μην μπορεί κάν να εκτελεστεί.

Εννοείται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν είναι η μόνη περίπτωση καθυστέρησης εκδίκασης υποθέσεων. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα Δικαστήρια.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει μόνο με ελάχιστες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αλλά, όπως έχουμε πει και άλλοτε, η Δικαιοσύνη είναι μια από τις πιο βαριές «βιομηχανίες» άντλησης δημοσίων εσόδων και επαγγελματικού βιοπορισμού πολλών δεκάδων χιλιάδων απασχολουμένων με αυτήν.

Μετά έχουμε απαίτηση να ξεκαθαρίζουν γρήγορα τα σκάνδαλα των πολιτικών. Εδώ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει μια μικρή διαφορά Ειρηνοδικείου!! Τι να συζητάμε τώρα.

Απλά αυτό το κράτος θέλει γκρέμισμα και οικοδόμηση ενός σύγχρονου.


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας


Τζούλη Αποστολάτου

ΤΕΥΧΟΣ - Ιούνιος 2008


Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο. Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.


Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).


Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν την εποχή των παγετώνων. Η επιστημονική του ονομασία είναι: Ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides). Ευδοκιμεί ακόμα και στα πιο φτωχά χώματα και ανάλογα με το μικροκλίμα της κάθε περιοχής, το συναντάμε σε παράκτιες ζώνες, αλλά και σε ημιερημώδεις ή ορεινές περιοχές. Oι καρποί του μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι πορτοκαλί και χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Σύμφωνα με το «Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Ιπποφαές», το φυτό ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και στην Ασία. Το συναντάμε κυρίως στις εξής χώρες: Κίνα, Μογγολία, Ινδία, Νεπάλ, Πακιστάν, Ρωσία, Oυκρανία, Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Oλλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Φιλανδία, Σουηδία και Νορβηγία. Στη χώρα μας καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή Αχούρια.


Στην κλασική θιβετιανή φαρμακευτική βίβλο «Sibu Yidian», που έχει γραφτεί το 18ο αιώνα, τριάντα ολόκληρα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις του φυτού. Στην Ινδία αποτελεί βασική παράμετρο της Ayurveda, ενώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής φαρμακευτικής. Στη Μογγολία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως άριστο τονωτικό. O θρύλος λέει ότι ο Τζένγκις Χαν και ο στρατός του έπιναν χυμό από ιπποφαές, προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους. Στη Ρωσία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως συστατικό της διατροφής των αστροναυτών. Το 1929 έγινε η πρώτη βιοχημική ανάλυση των συστατικών του. Oι πρώτες κλινικές δοκιμές για τις θεραπευτικές χρήσεις του φυτού ξεκίνησαν στη Ρωσία τη δεκαετία του 1950. Τη δεκαετία του 1970 συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη Ρωσία και την Κίνα και τα επόμενα χρόνια συμπεριλήφθηκε στους επίσημους φαρμακευτικούς καταλόγους των χωρών όπου καλλιεργείται. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μελέτες, κυρίως στη Ρωσία και την Ασία, που έχουν φέρει στο φως την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και την ευεργετική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.



Το πυκνό ριζικό σύστημα του ιπποφαούς και η αντοχή του σε άγονες και δύσκολες συνθήκες (κρύο, αλάτι, φτωχά εδάφη) είναι οι λόγοι που ο θάμνος αυτός φυτεύεται συστηματικά σε καμμένες περιοχές για να εμποδίσει τη διάβρωση των εδαφών, όπως π.χ. σε μεγάλες εκτάσεις της βόρειας Κίνας, όπου παράλληλα οι καρποί του συλλέγονται και αποφέρουν κάποιο εισόδημα στους ντόπιους πληθυσμούς.




Συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), μερικές από τις οποίες είναι: η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, η χλωρέλα, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Σύμφωνα με ρώσους και κινέζους επιστήμονες, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Oι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Σύμφωνα με τους μελετητές, το σημαντικότερο επιστημονικό εύρημα για το ιπποφαές δεν είναι μόνο ότι περιέχει πολύτιμες ουσίες για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και το ότι τόσο οι συγκεντρώσεις τους όσο και ο συνδυασμός τους έχουν συνταιριαστεί από τη φύση με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη στον ανθρώπινο οργανισμό.


Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει:
Βιταμίνη C: Συνεισφέρει στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, στην επούλωση των πληγών, στην επανόρθωση των ιστών και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Βιταμίνη Ε: Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών και ενισχύει το γεννητικό σύστημα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.
Βιταμίνη Α: Διατηρεί την υγεία των ματιών και του δέρματος.
Όλα τα μεταλλικά στοιχεία: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία. Όπως και οι βιταμίνες, δρουν ως καταλύτες σε πολλές βιολογικές αντιδράσεις και οι λειτουργίες τους είναι αλληλένδετες. Το σελήνιο και ο χαλκός έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Καροτενοειδή: Αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την οξείδωση των κυττάρων και την καταστροφή τους. Το ιπποφαές περιέχει β-καροτένιο, που είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, καθώς και λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση), α-καροτίνη, ζεαξανθίνη (πρόληψη κατά της γεροντικής ωχράς κηλίδας) και λουτεΐνη. Πολλές φορές το ιπποφαές, ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται, περιέχει καροτενοειδή σε μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλο φυτό.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συγκεκριμένα: ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ). Το ιπποφαές θεωρείται από ρώσους και κινέζους επιστήμονες η πλουσιότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, περιορίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα και έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Το ω-7 λιπαρό οξύ είναι κυρίως ζωικής προέλευσης. Έχει εντοπιστεί μόνο στο έλαιο του φυτού μακαντέμια, αλλά σε συγκεντρώσεις 2 φορές χαμηλότερες από αυτές που έχουν βρεθεί στο ιπποφαές. Το ω-7 έχει αντιική, αντιβακτηριδιακή, επουλωτική και αντιγηραντική δράση.



...βιταμινών του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην καλή λειτουργία
του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Συμμετέχουν στη σύνθεση των ενζύμων και στο μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
...βιταμίνης D: Βοηθά στο μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου στον οργανισμό και την ενσωμάτωσή τους στα οστά, συμβάλλοντας στην υγεία τους.
...βιταμίνης Κ: Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πηκτικότητα του αίματος
και βοηθά στο σχηματισμό των οστών και στην ανασύστασή τους.
...β-σιτοστερόλης: Ανήκει σε μια ομάδα στερολών που υπάρχουν μόνο στα φυτά. Έχει αποδειχθεί ότι μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες φυτικές στερόλες μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης, δρα προστατευτικά από την υπερπλασία του προστάτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύει από τον καρκίνο.
...φλαβονοειδών: Πρόκειται για ουσίες που συναντάμε μόνο στα φυτά και έχουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές των βιταμινών C, Ε και Α.



1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.
5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.
6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.
9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.
11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.


● Αποξηραμένο φυτό σε καταστήματα που πουλάνε βότανα, για να φτιάξετε αφέψημα ή έγχυμα.
● Το έλαιο του φυτού, που προκύπτει από την έκθλιψη των καρπών του. Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά στην πιο ισχυρή τους μορφή. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων (εξωτερική επάλειψη) και για την τόνωση του κυκλοφορικού (πίνοντάς το διαλυμένο σε νερό ή χυμό).
● Συμπυκνωμένο χυμό, που προκύπτει από την πολτοποίηση των καρπών και των φύλλων του φυτού και έχει πιο ήπια δράση από το έλαιο. Είναι κατάλληλο για την τόνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού.
Κάψουλες: Πρόκειται για το ξηρό εκχύλισμα των φύλλων και των καρπών του φυτού. Είναι πιο εύκολο στη χρήση και έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επίσης, κυκλοφορούν κάψουλες που περιέχουν έλαιο ιπποφαούς.
Αναζητήστε τα σε καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής, μεγάλα φαρμακεία ή φαρμακεία που πουλούν φυτικά φαρμακευτικά και καλλυντικά σκευάσματα.


Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό, ώστε να σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία για την περίπτωσή σας. Διαφορετικά, αν απλώς θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας, μπορείτε να πίνετε αφέψημα ή έγχυμα 2-3 φορές την ημέρα ή να παίρνετε 1 κάψουλα την ημέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πίνετε 2 κουταλάκια σιρόπι διαλυμένα σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό 3 φορές την ημέρα. Το έλαιο χρησιμοποιήστε το μόνο αφού συμβουλευτείτε ειδικό. Επίσης, φροντίζετε κατά καιρούς να χρησιμοποιείτε το ιπποφαές, όπως και όλα τα φαρμακευτικά βότανα, σε όλες τις μορφές που κυκλοφορούν στην αγορά, ώστε ο οργανισμός σας να επωφελείται στο μέγιστο από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.




Αφέψημα: Βάζετε σε 1 μπρίκι 1 κούπα νερό και προσθέτετε 4-5 καρπούς ιπποφαoύς. Βράζετε το αφέψημα για 3-5 λεπτά, το αφήνετε να κρυώσει και το πίνετε.
Έγχυμα: Βράζετε σε ένα μπρίκι 1 κούπα νερό, κατεβάζετε το μπρίκι από τη φωτιά και προσθέτετε 4-5 φυλλαράκια αποξηραμένα φύλλα. Τα αφήνετε 5-7 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το δρ. Μιχάλη Κυριακίδη, πτυχιούχο Ιατρικής, φυσικοπαθητικό, σύμβουλο διατροφής.



ΠΗΓΗ: Vita.gr