Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Προτάσεις και επισημάνσεις για το θέμα του ακριβού πετρελαιου θέρμανσης.


Του Κωνσταντίνου Λιθοξοΐδη 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,Φλωρινιώτισες και Φλωρινιώτες,   επειδή μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία για το πετρέλαιο θέρμανσης και  την ακριβή τιμή διάθεσης του, αλλά, ακούγονται και  προβάλλονται και διάφορες προτάσεις από τοπικούς εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς άρχοντες. Θα ήθελα να παρουσιάσω κάποιες προτάσεις μου, οι οποίες προέρχονται από βαθιά  εμπειρική γνώση της περιοχής μας και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν  εδώ.






Πρόταση για Τηλεθέρμανση μικρής κλίμακας.

Θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μονάδες τηλεθέρμανσης, όχι στο πρότυπο του συνδέω την πόλη  και τα χωριά  με τον ατμό που παράγει ο ΑΗΣ Μελίτης με ένα λαβύρινθο από ατελείωτους σωλήνες, αλλά ανάπτυξη μικρών μονάδων τηλεθέρμανσης που θα λειτουργούν κοντά στον τόπο κατανάλωσης της ενέργειας. Μονάδες  που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία, θα απασχολούν και θα εξελίσσουν πολύτιμους παραγωγικούς συντελεστές και  που θα μπορούν να θερμάνουν ολόκληρες γειτονιές, συνοικίες,  μεγάλα χωριά, θερμοκήπια και εργοστάσια.

ΕΓΩ ΚΟΒΩ,ΕΣΥ ΚΟΒΕΙΣ,ΑΥΤΟΣ ΚΟΒΕΙ......ΑΥΤΟΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ

Διαβάζω για τουλάχιστον 2 περιπτώσεις καραμπινάτης λογοκρισίας και τουλάχιστον για άλλες 2 περιπτώσεις εκφοβισμού δημοσιογράφων από την   κυβέρνηση  των ναιναίκων  που μας επέβαλαν οι κατακτητές της χώρας μας.


Εκφοβισμός σε Βαξεβάνη για τις λίστες που δημοσίευσε,
εκφοβισμός σε Τράγκα δημοσιοποιώντας και προβάλλοντας υπέρμετρα το όνομα του, ως εμπλεκόμενο στις λίστες,  βλέπεις ο "Θείος Γιώργος" προκαλεί τους πάντες μιλώντας πολύ, ξεσκεπάζοντας  βρωμιές, αλλά και "ανεβάζοντας" το αλωμένο φρόνημα ενός έως πρότινος υπερήφανου λαού. 


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων Φλώρινας για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης


Μετά από κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας, των Σωματείων και Φορέων της Φλώρινα για την εξίσωση της τιμής του 

πετρελαίου θέρμανσης, διαμαρτυρόμαστε κι εμείς για την γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας.
Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φλώρινας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απαράδεκτη αύξηση της τιμής του. Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με την δραματική περικοπή της χρηματοδότησης για την Παιδεία, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε διακοπή της θέρμανσης όλων των σχολείων της περιοχής μας, η οποία πλήττεται βαρύτατα από τις καιρικές συνθήκες.

Αφίσα κινητοποιήσεων 30-31 Οκτωβρίου 2012


Αντικαρκινικός έρανος στο Αμύνταιο





Με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος.
 

Είναι σημαντικό  ότι οι πολίτες, παρά τη γενικευμένη οικονομική κρίση, ανταποκρίθηκαν στον Αντικαρκινικό Έρανο και την αξιέπαινη προσπάθεια μαθητών και καθηγητών, καθώς συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που θα αποδοθεί στη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμυνταίου.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου




Αναδημοσίευση από anapodoi.blogspot.gr
---------------------------------------------------------------
Φλωρινιώτης: 

Θεωρώ ότι έτσι θα πρέπει να λειτουργεί το σύγχρονο σχολείο.
Με αυτό τον όμορφο τρόπο και τα παιδιά αποκομίζουν εμπειρίες ζωής, αλλά και η κοινωνία 
χαίρεται όταν βλέπει τα παιδιά της να ασχολούνται με όμορφα πράγματα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές, δήμο-δήμαρχο, σχολείο, καθηγητές και  παιδιά. 

Συγχαρητήρια σε όλους σας. 

 




ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Τα σχολεία της Φλώρινας αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, θα συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για να δοθεί ολοκληρωμένη λύση στο τεράστιο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων της περιοχής.

Επιβάλλεται να κλείσουμε τα σχολεία μας  τώρα, για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα με τη θέρμανση τους, πρόβλημα που έγκειται στην εξωφρενική τιμή του πετρελαίου, του  μοναδικού διαθέσιμου καυσίμου που χρησιμοποιείται  σήμερα απ' όλα  τα σχολεία της περιοχής.

Ας μας απαντήσουν οι "αρμόδιοι" πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Φλώρινας, χωρίς θέρμανση και με ένα Φλωρινιώτικο χειμώνα του -5οC εώς  -30οC ;;;;

Μεθαύριο υπάρχει προγραμματισμένη κάθοδος στην Αθήνα και διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ΠΡΟΣΟΧΗ  δεν θα είναι κλειστά τα σχολεία της περιοχής, απλά θα υπάρχει κάλυψη προς τα παιδιά που θα απουσιάζουν και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Αθήνας,   από την απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Φλώρινας.
   

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Μαρκόπουλος -Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εξίσωση του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί όχι;

Μαρκόπουλος: Κοιτάξτε στην τσέπη του Βενιζέλου...
Ευθεία επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το "στικ" με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για άκρατο νεοφιλελευθερισμό, εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος...
Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ιστορία με τη χαμένη λίστα είναι "ύβρις προς τη δημοκρατία, την πολιτική, το λαό".
Πηγή: enikos.gr

 
 

Θεωρώ ότι η πρόταση που κάνει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  κ. Κώστας Μαρκόπουλος και αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πραγματικά  όλα τα λεφτά, μήπως οι Φλωρινιώτες πρέπει να την υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο και ανεξάρτητα κομματικών τοποθετήσεων, άλλωστε το πετρέλαιο θέρμανσης για τη Φλώρινα είναι  θέμα επιβίωσης.... 

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας, για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.



ΤΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Φλώρινα  23-10-2011

Ψήφισμα συμμετοχής στην κινητοποίηση
των Σωματείων και των Φορέων της Φλώρινας
για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της Παιδείας.

Τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας, εκφράζουμε την αντίθεση μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία οδηγεί σε απαράδεκτη αύξηση της τιμής του. Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με τη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης για την Παιδεία, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε διακοπή της θέρμανσης όλων των σχολείων της περιοχή μας.
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι ακόμα μία απαράδεκτη ενέργεια της Μνημονιακής Κυβέρνησης, βάσει του οργανωμένου από την Τρόικα σχεδίου, με μόνο σκοπό την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας (υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, υγείας και όλων των κοινωνικών παροχών) - ως και κατάρρευση του κοινωνικού κράτους -, η οποία σε συνδυασμό με την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων οδηγεί στην εξαθλίωση μας ως πολίτες.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης μία δίκαιη και ευνομούμενη πολιτεία, έχει αυξημένο το χρέος να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους θεσμούς της κοινωνικής πρόνοιας (παιδεία, υγεία, μέριμνα…) και σε καμία των περιπτώσεων να τους καταργήσει. Το αντίθετο συνιστά κατάφορα εγκληματική πράξη και εθνική προδοσία.
Προτείνουμε όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την αποφορολόγησή του από ΕΦΚ, ΦΠΑ και κάθε άλλη επιβάρυνση και την διάθεση του στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην αποφορολογημένη αυτήν τιμή.

Καλούμε όλους τους Γονείς και Κηδεμόνες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση των Σωματείων και Φορέων για το πετρέλαιο.

Την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 σας καλούμε να μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο, αλλά να τα πάρετε μαζί σας στις μαζικές κινητοποιήσεις. Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου όλοι στην πλατεία Μόδη και την Τετάρτη 31 πηγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε στην Αθήνα μαζί με τα παιδιά μας.
(Πάρτε μαζί σας και χειμωνιάτικα σκουφιά, κασκόλ, γάντια και κουβερτάκια για να τα φορέσουν τα παιδιά μας, και με αυτόν τον τρόπο να τους δείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να συμβεί κάτι αντίστοιχο στα σχολεία μας).

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να έρθουν να συμπορευτούμε στο δίκαιο αγώνα μας.

Θεωρούμε ότι ως Γονείς και Κηδεμόνες παιδιών σε τέτοιες ευαίσθητες ηλικίες πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της μνημονιακής επιβολής από την Τρόικα και να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Οι προτάσεις του Κωνσταντίνου Λιθοξοΐδη στη συνάντηση των φορέων στο ΕΒΕ Φλώρινας στις 17-10-2012

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ(Η ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΣΕΙΣ ΞΥΛΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

 
Από τη συνάντηση των φορέων στο ΕΒΕ Φλώρινας για το Πετρέλαιο Θέρμανσης στις 17-10-2012. 
Πηγή : Ράδιο Φλώρινα 

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ!

Φωνή απόγνωσης από τον εκπρόσωπο των ατόμων με αναπηρία Παπαδόπουλο Βασίλειο,στην συνάντηση των φορέων Φλώρινας 

Από τη συνάντηση φορέων στο ΕΒΕ Φλώρινας στις  17-10-2012.

  

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

Οικονομικές λύσεις θέρμανσης, ολόκληρες οι χρήσιμες εκπομπές!


Τα «Αληθινά Σενάρια» προτείνουν εναλλακτικούς και οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες το κόστος, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους.


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα & χρήσιμη εκπομπή για να ανακαλύψετε τις εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης και τις μετατροπές που μπορείτε να κάνετε στα υφιστάμενα συστήματά σας, έτσι ώστε να αποδίδουν περισσότερο και να γλυτώσετε αρκετά χρήματα.


Στο βίντεο οι συντελεστές της εκπομπής συνομιλούν με επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας και εξηγούν πως λειτουργεί κάθε προϊόν και η τιμή του. Έτσι μαθαίνουμε από τα ξύλα & τις ξυλόσομπες έως καυστήρες πέλετ, ηλιακούς συλλέκτες, λέβητες ιόντων μέχρι και συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης σε πίνακες ζωγραφικής, αλλά και από φυσικό μάρμαρο.


Προσωπικά ξεχώρισα την πατέντα του κυρίου από το Φίλυρο Θεσσαλονίκης, που δημιούργησε τον κλωβό υπερ-εκμετάλλευσης θερμότητας στο τζάκι του. Με 7-8 τόνους (λένε ότι) βγάζουν όλο το χειμώνα σε σπίτι 150 τετραγωνικών.


Πατήστε ΕΔΩ για την εκπομπή.

Πηγή: taxalia.blogspot.com

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής "Αληθινά Σενάρια -Οικονομικές λύσεις θέρμανσης"
πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Χρήστης KRASODAD- Dailymotion




 

Μάχη υπέρ τραπεζιτών δίνει η κυβέρνηση Σαμαρά, λιώνοντας στη φτώχεια το λαό.


Του Γιώργου Δελαστίκ
Από τα διαβόητα 31,5 δισ. τα 25 θα πάνε στις τράπεζες και τα υπόλοιπα σε τοκοχρεολύσια για δάνεια του Δημοσίου.
Ψυχρολουσία για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη - έστω και διακριτική. Σαφώς ψυχρότερες....
από όσο περίμεναν οι διατυπώσεις της δήλωσης των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. Καμία διαβεβαίωση. «Η ευρωομάδα θα εξετάσει την έκβαση της επανεξέτασης υπό το φως της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις» αναφέρει επί λέξει.
Ούτε καν ότι ήδη «βρίσκεται σε τροχιά» η υλοποίηση του εφιαλτικού Μνημονίου, όπως διακαώς ήλπιζε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν παραδέχτηκαν οι εταίροι του. Διαπίστωσαν απλώς ότι «καλή πρόοδος έχει γίνει για την επαναφορά σε τροχιά του προγράμματος προσαρμογής». Πρόοδος όχι «τεράστια», «σοβαρότατη», «σημαντική» κ.λπ., μόνο «καλή».
Ούτε λέξη συμπάθειας φυσικά για τα ανείπωτα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός από την καταβαράθρωση του βιοτικού του επιπέδου εξαιτίας του Μνημονίου που μας επέβαλε η ΕΕ.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Ψάχνοντας βρήκα και αυτό το ντοκυμαντέρ το οποίο είναι  και εμπεριστατωμένο αλλά παράλληλα  βασίζεται και σε επιστημονικά στοιχεία. Αξίζει να το δείτε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Τί συμβαίνει τελικά με όλα αυτά αεροπλάνα στον ουρανό μας; Μας ψεκάζουν;

Σήμερα κατά τη διάρκεια της πορείας της απεργίας προς το κτήριο της περιφέρειας,
παρατήρησα ότι στον ουρανό ψηλά υπήρχε ένας οργασμός από κίνηση.  Αεροπλάνα περνούσαν 
συνεχώς, και με εντυπωσίασε ότι ήταν πάρα-πάρα πολλά. Όλα άφηναν αυτές τις περίεργες ουρές στο
διάβα τους, και χάραζαν μέχρι μακριά στον ορίζοντα, όσο χάνονταν το μάτι,   τον καθάριο και καταγάλανο σήμερα Φλωρινιώτικο ουρανό.

Εντυπωσιακό και "περίεργο" το ότι συνέβαινε.

Ήταν παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου;
Μα, δε βρισκόμαστε στο Αιγαίο, και οι "καλοί μας γείτονες" εδώ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, διεκδικούν και καρπώνονται οφέλη με άλλους τρόπους. Με  παραβίαση της  ιστορίας και  με παραχάραξη της.

Επειδή καιρό τώρα  με προβληματίζει το τι ακριβώς γίνεται με αυτές τις πτήσεις, 
ποιοί τις πραγματοποιούν, γιατί τις πραγματοποιούν, και σήμερα με προβλημάτισε και το τι κόστος έχουν;

Ξέρεις,δε θέλω να πιστέψω τα σενάρια συνωμοσίας και γι'αυτό ακόμα το γεγονός, από την άλλη όμως αυτοί οι μπάσταρδοι δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη του, όλα μεθοδευμένα και στην ώρα τους.
Γιατί πραγματοποιούνται αυτές οι πτήσεις λοιπόν, τη στιγμή που περιορίζονται πτήσεις αμυντικού χαρακτήρα και προάσπισης της άμυνας και των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας,  από τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου από τον πάντοτε προκλητικό τούρκο;

Επειδή θα συνεχίσω να είμαι προβληματισμένος και καχύποπτος, αλλά από την άλλη θέλω να αφήσω και ένα περιθώριο, ό,τι όλο αυτό το πακέτο δεν είναι μια  ακόμα συνωμοσία.

Δείτε λοιπόν το βίντεο που ακολουθεί, και κρίνεται τί συμβαίνει εκεί ψηλά στον καθάριο (κάποτε)
ουρανό μας.





Από την εκπομπή ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - με τους Β.Παπαδόπουλο
 & Μ.Μπέκα  στο kontra channel


Πηγή: katohika.gr

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Στις ημέρες απεργίας όλοι επιβάλλεται να απέχουμε και από την κατανάλωση.

Αύριο κανένας μην αγοράσει το παραμικρό από το οποιοδήποτε κατάστημα παραμείνει 
ανοιχτό σπάζοντας την απεργία. 

Έτσι επιβραβεύουμε τον απεργοσπάστη,  γιατί τον ενισχύουμε σε βάρος του συναδέλφου του που απεργεί και θα στερηθεί του εισοδήματος του, ενώ παράλληλα το καρπώνεται ο απεργοσπάστης.

Με λίγα λόγια έστω ότι αύριο απεργούν όλοι οι φούρνοι, εάν ένας δεν απεργήσει  και βγάλει ψωμί κανονικά, ΕΜΕΙΣ πρέπει να μην αγοράσουμε ούτε κουλούρι απ'αυτόν, εάν πάμε μαζικά ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ και αγοράσουμε και τα ψίχουλα, τότε ποιός είναι ο βλάκας της υπόθεσης;

Τονίζω ότι αυτό ισχύει και για τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, αλλά και τις καφετέριες, 
η Ελλάδα, η Φλώρινα αν θέλεις πρέπει να είναι νεκρή πόλη και να υπάρχει μόνο η οχλαγωγία των συγκεντρώσεων.

Η πολιτεία δημιουργεί αξεπέραστα φορολογικά και γραφειοκρατικά προβλήματα και στους Έλληνες του εξωτερικού....

Όχι άλλα προβλήματα στους Έλληνες ομογενείς, πρέπει να προλάβουμε το κακό που πρόκειται να τους συμβεί

Άρθρο του κ. Ορέστη Σεϊμένη, φοροτεχνικού, συγγραφέα, ειδικού συμβούλου σε θέματα ομογενών.

Ημερομηνία πρώτης ανάρτησης: 19/9/2012


Μαύρα σύννεφα εμφανίζονται στις σχέσεις τής Ελληνικής Πολιτείας με τούς Ομογενείς Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από τούς Ομογενείς έχουν στην κυριότητά τους περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα  (π.χ. ενοίκια) στην Ελλάδα. Για τα περιουσιακά αυτά στοιχεία και εισοδήματα υποβάλλουν από παλιά Φορολογική Δήλωση στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πολιτεία με συνεχείς  Νομοθετικές  ρυθμίσεις  αλλά και με ερμηνευτικές εγκυκλίους  της  στα έτη 2011 και 2012, ζήτησε... και από τούς Ομογενείς,  που είναι μόνιμοι κάτοικοι  εξωτερικού, να προσκομίσουν διάφορα δικαιολογητικά  με τα οποία θα  επιβεβαιώνεται ότι  είναι  μόνιμοι κάτοικοι  εξωτερικού  και ότι έχουν υποβάλλει  εκεί , στο εξωτερικό, την Φορολογική τους Δήλωση,  για το παγκόσμιο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, η Βουλή ψήφισε στις 31/3/2011 τον νόμο 3943/2011 και  με  σχετική διάταξη  εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό των Οικονομικών να καθορίσει ποια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ πρέπει να προσκομίζουν από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο, όσοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, με απώτερο σκοπό να μην φορολογηθούν στην Ελλάδα και τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος στην Αλλοδαπή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΕΠΙ 13 ΛΕΠΤΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ -ΠΟΥ'ΣΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!

Ένα απίστευτο γιουχάισμα, διάρκειας 13 λεπτών, εισέπραξε η Άγκελα Μέρκελ στη Στουτγάρδη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σιδηροδρομικού έργου Stuttgart 21- ένα έργο το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία- η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να στηρίξει το έργο αλλά και τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Σεμπάστιαν Τέρνερ.

Τότε δέχτηκε καταιγισμό αποδοκιμασιών και σφυριγμάτων.

Δείτε το βίντεο:



 Πηγή:E-Radio.gr Blog

Εάν σας πω ότι στεναχωρέθηκα θα με πιστέψετε;

 

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κοινό μέτωπο των επιστημονικών φορέων με Πανεπιστημονικές κινητοποιήσεις.
Οι επιστημονικοί φορείς των δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, διπλ. μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών, φαρμακοποιών, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή και διαχρονική συνεργασία μεταξύ τους, συντονίζουν τη δράση τους, αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες και με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο πραγματοποιούν:
Κοινή συνέντευξη Τύπου των προέδρων των επιστημονικών φορέων τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του ΔΣΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 60,1ος όροφος).
Πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας επίσης τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Πανεπιστημονική συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ στη 1 το μεσημέρι, στην οδό Ακαδημίας και εν συνεχεία και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι Φορείς των επιστημόνων αγωνίζονται προκειμένου να αποτραπούν:
α) αφενός μεν η επιχειρούμενη – δια της σχεδιαζόμενης ένταξης των κλάδων υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ – φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και η υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων τους, προς όφελος της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων και κλάδων υγείας,
β) αφετέρου δε η υιοθέτηση φορολογικών ρυθμίσεων εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες – κατά πλήρη βεβαιότητα – αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας. Και
γ) να ανατραπούν οριστικά οι πολιτικές της ύφεσης, των οριζόντιων περικοπών και της διαρκούς εξαθλίωσης του ελληνικού επιστημονικού, παραγωγικού δυναμικού και της κατάλυσης του Κράτους Δικαίου.
Οι Φορείς των επιστημόνων αναπτύσσουν κοινή δράση και διεκδικούν:
1. Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών ασφαλισιτκών εισφορών.
2. Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους.
3. Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
4. Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία επιδοτούμε.
5. Την αναπλήρωση των περίπου 3 δις. € που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν. 2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 1000 εκ. €.
6. Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.
7. Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.
8. Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ και με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.
9. Το σταμάτημα της απαξίωσης των Ελλήνων επιστημόνων, ιδίως των νέων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια και την
10. Ανατροπή της επιχειρούμενης πολιτικής διάλυσης των φορέων των Ελλήνων επιστημόνων και προάσπιση του απολύτως κατοχυρωμένου θεσμικού, παρεμβατικού ρόλου τους, ως επίσημων επιστημονικών συμβούλων της ελληνικής πολιτείας.

Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν οι φορείς:
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.
Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας.
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος.
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

      Το Δ.Σ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
την κήρυξη 24ώρης απεργίας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 .
Ως εκ τούτου τα Οδοντιατρεία του Νομού θα είναι κλειστά. Όλοι Οδοντίατροι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων .

               
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


          ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                         ΛΗΤΟΣ  ΚΟΣΜΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΒΕ-ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΈΜΠΤΗ 18-10-2012

Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες (Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους ..) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους με μαζική παρουσία σε συγκεντρώσεις της 18ης Οκτωβρίου.
Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες και οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας.
Παντελής και η έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής. Αποτρέπεται έτσι και κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα.
Η κυβέρνηση έχει “κόψει” και κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους παραγωγικούς φορείς.
Ιδιαίτερα ανησυχητική διολίσθηση και σε θέματα που άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας και των θεσμών.

Πηγή : ΓΣΕΒΕ

Εώς ότου ξυπνήσουμε στη Φλώρινα, ας δούμε τι αποφασίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα οι θιγόμενοι επαγγελματίες.



Τι αποφάσισαν οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης

Στις 10/10/12 έλαβε χώρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ο.Σ.Θ. όπου αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα τα παρακάτω:


1. Να συμμετάσχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17ης Οκτωβρίου 2012 και να επιδώσουμε την ίδια μέρα στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης σχετικό ψήφισμα.

2. Να αποστείλουμε ψήφισμα-καταγγελία-διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές, με προσυπογραφή του από όλους τους συναδέλφους Οδοντιάτρους μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία συλλογής υπογραφών, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου, είτε στα γραφεία του Συλλόγου, είτε πόρτα-πόρτα.
3. Να αποστείλουμε ψήφισμα προς τους βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης, και εδώ με προσυπογραφή του από όλους τους
συναδέλφους, στο οποίο θα αναφέρεται πως όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό θα μπουν σε μαύρη λίστα και δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στη στήριξή μας στις επόμενες εκλογές.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

Επειδή τελευταία βλέπω να γίνονται στόχος οι έμποροι και οι ελεύθεροι 
επαγγελματίες, δεχόμενοι στοχευμένη επίθεση από Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης,
από αδαής και άσχετους δημοσιογράφους περί τα φορολογικά,  αλλά και από  τους έχοντες 
άποψη και γνώμη για τα πάντα Έλληνες,
Και επειδή βαρέθηκα να βλέπω να επιτελούνται τέτοιες αδικίες και να μη μιλάει κανείς και 
περισσότερο ακόμα, να βλέπω μεθοδευμένα να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα.

Σας παρουσιάζω παράδειγμα φορολογίας ενός μικρού καταστήματος στη Φλώρινα για το 
έτος 2012, έτσι λοιπόν έστω ότι  το κατάστημα έβγαλε κέρδος προ φόρων 20.000,00 € και 
πληρώνει και ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ 5.000,00 €, η συνέχεια έχει ως εξής λοιπόν.

Δείτε το, μελετήστε το, θαυμάστε και διαδώστε το.

Κέρδος προ φόρων                ---------------------> 20.000,00 € 
φόρος 35%             ------------------------------->      7.000,00 €
προκαταβολή φόρου για το 2013,  60%     --->    4.200,00 €
Τέλος επιτηδεύματος            --------------------->       400,00 €
Εισφορά αλληλεγγύης (ποιάς;) 2%      ------->        400,00 €

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! (video) - Απολαύστε το



Οι δωσίλογοι της νέας κατοχής φρόντισαν τα τελευταία χρόνια μέσα από τα Μedia να μας πουν πόσο καλό είναι το μνημόνιο, ο Ράϊχενμπαχ, και όλες οι κατοχικές επιτροπές που επιτηρούν τα υπουργεία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…. και όποιος έχει διαβάσει ή θυμάται από τις μαρτυρίες της κατοχής, θα διαπιστώσει ότι ακριβώς τα ίδια έλεγαν επί κατοχής εκ μέρους των ΝΑΖΙ οι τότε δωσίλογοι προδότες που είχαν συνταχθεί με την Γερμανία, πουλώντας την πατρίδα τους για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό το Βίντεο είναι συλλεκτικό και θα μείνει στην ιστορία. Είναι το Βίντεο που επιβεβαιώνει τα όσα λέμε εδώ και χρόνια καθημερινά.
 Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή από τις νέες ναζιστικές δυνάμεις που επιζητούν την παγκόσμια διακυβέρνηση και την υποταγή στους Τραπεζίτες, με βοήθεια εκ των έσω.



Πηγή: ΑΝΤΙ ΝΕΑΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τι αλλάζει στο φορολογικό σύστημα


Ρεπορτάζ: Δ. Τσουπαρόπουλος

Επιβαρύνσεις χωρίς προηγούμενο επιφέρει σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες η εφαρμογή των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών. Η νέα φορολογική κλίμακα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για παιδιά, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αλλά και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, θα οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στην καταβολή πολλαπλάσιου φόρου σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα... Από την άλλη πλευρά, η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ θα οδηγήσει επίσης σε σημαντικότατες επιβαρύνσεις, χωρίς ωστόσο να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει και περιορισμός της φοροδιαφυγής. Από το μέτρο φαίνεται, πάντως, να εξαιρούνται οι επαγγελματίες με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών για τους οποίους προτείνεται να διατηρηθεί το σύστημα της φορολόγησής τους με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος
Αν και ακόμη τίποτε δεν έχει πλήρως οριστικοποιηθεί, οι κατ' αρχήν σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν τα εξής:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή, που θα ορισθεί στο 30% ή στο 35%, έναντι σημερινού 20% και αφορολόγητου 5.000