Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ομιλίες για τον Πατήρ Αυγουστίνο στο τριετές μνημόσυνο του.

Φωτογραφίες από το τριετές μνημόσυνο του Πατρός Αυγουστίνου.

















Ο Θεός δεν αφήνει κανένα πλάσμα του, ούτε το έθνος μας. Απόσπασμα ομιλίας επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου.

Ανοίξτε την ιστορία του έθνους μας, και θα δείτε πόσες φορές η πατρίδα μας πλησίασε στην καταστροφή, και ο Θεός «δια θαυμάτων» μας έσωσε, όπως είπε ο Καποδίστριας. Ανοίξτε και την παγκόσμια ιστορία, και θα δείτε, ότι ο Θεός μεριμνά, ενδιαφέρεται για κάθε πλάσμα του. Υπάρχει πατέρας, ερωτά η Αγία Γραφή, που όταν το παιδί του ζητήσει ψωμί, θα του δώσει πέτρα; ή όταν του ζητήσει ψάρι, θα του δώσει φίδι; Αν οι σαρκικοί πατέρες δεν το κάνουν αυτό, πόσο μάλλον ο ουράνιος Πατέρας (βλ. Ματθ. 7, 9-11· Λουκ. 11, 11-13).

Απόσπασμα ομιλίας επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου, Φλώρινα 1-7-1979, εις τον ναό του Αγίου Παντελεήμονος)

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΕΙΣ ΜΝΗMΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Σε μερικές ημερές (28 Αυγούστου) συμπληρώνονται τρία συναπτά έτη, από την εις Κύριον αποδημίαν του μακαριστού π. Αυγουστίνου, του Αρχιερέως που μας έμαθε να αγαπούμε τον Χριστό και την Ελλάδα. Αιωνία σου η μνήμη π. Αυγουστίνε. Την ευχή σου να έχουμε !!!


Πηγή : tribonio







Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΔΙΩΓΜΟΣ ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.



Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Ξαναζούμε Τον Κομμουνιστικό Εφιάλτη Του 1967» Βίντεο


Για «γεγονός που ξύπνησε οδυνηρές αναμνήσεις αθλιότητας» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος σχολιάζοντας από άμβωνος τα όσα δραματικά συνέβησαν στον ορθόδοξο Ναό της Πρεμέτης.
Ο χαμηλών τόνων Αρχιεπίσκοπος, που χαρακτηρίζεται από τον ήπιο λόγο του, δεν άντεξε στην εικόνα της ιεροσυλίας.
«Ξαναζούμε τον εφιάλτη του 1967 όταν το κομμουνιστικό κόμμα νόμιζε ότι θα ξερίζωνε για πάντα την θρησκευτική πίστη από τον αλβανικό λαό» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βεβηλώνουν τους Ναούς μας τον 21ο αιώνα. Σε αυτήν την Ευρώπη της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ηπειρο - Συγκλονιστικό βίντεο

      Κείμενο       Λουδάρος Ανδρέας

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο. Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα.

Διαβάστε εδώ τα γεγονότα όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι οι κληρικοί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.




ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

«Μας προκαλούν βαθειά ανησυχία πληροφορίες για βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην πόλη Πρεμετή, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού.

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.

Ελπίζουμε συνεπώς οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης.

Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».




























 Πηγή : dogma.gr

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μια πρόταση για τη χορήγηση δωρεάν διαδρομών από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.













Μετά από πολύ σκέψη καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει να δοθεί δυνατότητα στους ανθρώπους που είναι άνεργοι και με πολύ χαμηλά εισοδήματα να κινούνται ορισμένες φορές μέσα στη μέρα (ορισμένες το τονίζω), με δωρεάν παροχή αυτών των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το πώς θα γίνει αυτό ας το βρουν οι υπεύθυνοι και συναρμόδιοι.... 

Άλλωστε οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις στην Ελλάδα είναι έτσι δομημένες, που δε νομίζω ότι μπορείς να κινηθείς με τα πόδια, οι αποστάσεις είναι τεράστιες για να κινηθείς πεζός. Έτσι φτιάξαμε τις ζωές μας!!!

Έτσι θα ξεχωρίσει αυτός που πραγματικά δεν μπορεί να πληρώσει και έχει ανάγκη συνδρομής, από τον τζαμπατζή και αυτόν που αποφεύγει να πληρώσει, και πρέπει να φάει πρόστιμο εντέλει...

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΤΙ;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;;

ΝΕΚΡΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΟΚΤΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!! 
ΤΟΣΟ ΑΞΙΖΕ Η ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥ, 
ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ, 
ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΞΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ 18ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ.
ΕΝΑ ΕΥΡΩ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ!!!!!

ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ 0,60 ΛΕΠΤΑ!!!!!

ΕΞΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΞΙΖΕ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΩΝ!!!!

ΓΑΜΩ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ 
ΤΗ ΧΩΡΑ , ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΑΛΗΤΕΣ......
Ε, ΑΛΗΤΕΣ. 

----------------------------
Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ λίγα μέτρα πριν από το Δημαρχείο του Περιστερίου.
Ρεπόρτερ του Eurospy.GR βρέθηκε τυχαία στο σημείο και κατέγραψε το γεγονός. Όλα ξεκίνησαν κατά τις 23:00.
Ένας 18χρονος επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Μία στάση αργότερα μπαίνει στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και μέσα σε λίγα λεπτά κατευθύνεται προς τον νεαρό και του ζητά το εισιτήριο.
Όπως ανέφεραν στον ρεπόρτερ μας αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός είπε ότι του έπεσε. Ο ελεγκτής άρχισε επιτακτικά να ζητά το εισιτήριό του. Τότε ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι δεν το είχε. Η κουβέντα φούντωνε μιας και ο ελεγκτής ζητούσε με επιτακτικό ύφος το εισιτήριο από τον νεαρό λέγοντάς του ότι θα του πληρώσει πρόστιμο, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Λίγα λεπτά μετά λέει στον

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Where do you think you are my brother?


Η "άλλη ματιά" του πάντα απολαυστικού Θέμου Αναστασιάδη, ένα άρθρο που βλέπει αλλιώς τα γεγονότα, και ανοίγει μια ελπιδοφόρα κουρτίνα στο μουντό σκηνικό,  για τον άμοιρο τον Έλληνα και τον προδομένο  τόπο του.


(Σε ποια χώρα νομίζεις ότι έχεις έρθει αδερφάκι μου;)
Μαύρη στενοχώρια είδα να ’χει πέσει σε δημοσιογράφους ξένων μεγάλων εφημερίδων, αλλά και σε μεμονωμένους αλλοδαπούς τουρίστες, γιατί ήρθαν φέτος στην Ελλάδα και δεν «έβγαζε μάτι» (στα δικά τους μάτια) ακόμη η οικονομική τραγωδία μας. Τους φάνηκε περίεργο ότι τις εποχιακές δουλειές τις κάνουν συχνά αλλοδαποί, ότι όσοι Ελληνες πάνε καμιά ταβέρνα ανοίγουν και κάνα-δυο κρασιά, και ότι τα παιδάκια δεν τρέχουν από πίσω τους ζητιανεύοντας καραμελίτσες, όπως στην Ταϊλάνδη. Εκεί όπου πάνε και για τον βρομο-σεξοτουρισμό τους οι υποτιθέμενοι πολιτισμένοι Βορειοευρωπαίοι, με πρώτους και καλύτερους στην τουριστική παιδεραστία τους φίλους μας τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς. Σε άλλα δημοσιεύματα απορούσαν πώς και είναι ακόμα ψηλά οι τιμές, όπως δεν το καταλαβαίνουν και κάποιοι κρετίνοι «δικοί μας» γραφειοκράτες. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΗΛΙΘΙΕ! Γι’ αυτό και βουτάει ό,τι βρει, γι’ αυτό και η φοροδιαφυγή συνεχίζει απτόητη παρά τις συνεχείς απειλές και τις βαρύτατες ποινές. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ειδικά για όσους είναι στα τουριστικά επαγγέλματα. Αλλά το δικό μου θέμα είναι πρωτίστως η κακιασμένη

ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ.....ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ!!!!



Αντί να κριθούν ως παράνομα και εγκληματικά επικίνδυνα για την ανθρωπότητα, και την ισορροπία του πλανήτη, τα μεταλλαγμένα της κάθε Monsanto, κρίνονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα κηπάκια και οι σπόροι που υπάρχουν στον πλανήτη χιλιάδες χρόνια. 

Ξέρετε γ
ιατί; 

Αν υπάρχουν δύο γειτονικές καλλιέργειες δίπλα -δίπλα, μια συμβατική και μια "μεταλλαγμένων", αυτές αλληλοεπηρρεάζονται και ανταλλάσουν γενετικό υλικό. Αποτέλεσμα να επιμολύνονται με μεταλλαγμένα, οι "παραδοσιακοί-φυσικοί" σπόροι, αυτό το λέμε εμείς, οι νοικοκυραίοι....

Έλα που τώρα φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, και τί ισχυρίζεται ο κλέφτης (μονσάντο), μαζί με τους υποστηρικτές του (οικονομικά συμφέροντα, εκβιαζόμενοι ή μη πολιτικοί, κοινοβούλια, Ευρωπαϊκές Επιτροπές, Κογκρέσα) ;

Ισχυρίζεται ότι του καταστρέφονται από την επιμόλυνση, τα γενετικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων μεταλλαγμένων προϊόντων του, δηλαδή του ΜΟΛΥΝΑΜΕ με τους ιθαγενείς σπόρους, τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ και ίσως δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που σχεδίαζε αρχικά, ούτε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ανέμενε!!!!

ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ και φρίξε....

ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. 


Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ. ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ!


Σχόλιο Λίθου Φωτός: Δεν είναι το θέμα το πόσο κοστίζει η σκηνή αλλά η κίνηση. 
Χαλούσαν τα σχέδια των διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων και των υποστηρικτών τους, γι αυτό τιμωρούνται...
Ποιοί είναι ο "υποστηρικτές των τοκογλύφων";;;
Καλά... "φανάρι" θέλετε να σας κρατήσω ;;
Ιερώνυμε, ακούς;;;;;
Πόπη Σουφλή
Πέντε μήνες πρίν οι πατέρες της μονής είχαν αποφασίσει να δώσουν το μεγαλύτερο κειμήλιο  της μονής, την
Σκηνή του Ναπολέοντα , για να βοηθήσουν στην μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, είχε πεί τότε για τους λόγους που έκαναν τους μοναχούς να πάρουν την απόφαση να παραχωρήσουν τη Σκηνή με αντάλλαγμα την μείωση του ελληνικού χρέους:

«Βλέπαμε τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, πως πολλοί άνθρωποι αυτοκτονούν και ότι η Ελλάδα μας δεν τα βγάζει πέρα. Είπαμε, εμείς μοναχοί είμαστε και με ένα κομμάτι ψωμί μπορούμε να ζήσουμε. Ότι μπορούμε λοιπόν, θα το προσφέρουμε. Δεν θέλουμε τίποτα, ούτε μία δραχμή» 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, πατατοτομάτες, φυτέψτε και απολαύστε "υπεύθυνα" !!!!

Ύβρις
Πριν 3 μήνες φύτεψα μερικές πατάτες "εισαγωγής" μιας και είχαν φύτρα και δεν μου άρεσε η ιδέα να τις πετάξω, αποφάσισα να τις φυτέψω.
Το αποτέλεσμα ήταν η πατατο-τομάτα των φωτογραφιών, αυτό μάλλον εξηγεί και την απαγόρευση πού έχουν πολλές πατάτες να μην και τυχόν τις φυτέψεις, μιας και πολύ πιθανόν κάποια αόρατη αρχή να σε κάνει ντα. Ποιος θα ήθελε άλλωστε να δεις τι ανουσιούργημα θα βγει από αυτές. Πόσο μάλλον να αρχίσει καμιά μόδα να φυτεύουν όλοι και από ένα μεταλλαγμένο και να μοιράζονται φωτογραφίες με το τι βγήκε στην δεύτερη ή στην τρίτη γενιά;


Η ποινικοποίηση της γέννησης Ελλήνων.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αυτός ο τόσο παρεξηγημένος κατ' εμέ πολιτικός, έδωσε ορθώς επιδόματα στους πολυτέκνους και στους τριτέκνους, αναλογιζόμενος το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, ο προδότης Σαμαράς......και τότε, και τώρα, βάζει μια και καλή την ταφόπλακα στην δυνατότητα γέννησης νέων Ελλήνων, οδηγώντας το Ελληνικό έθνος στο μαρασμό και στο σβήσιμο του.

Αν λυπάται ο Θεός το έθνος μας, πρέπει ο Σαμαράς και η συμμορία του να πάνε εκεί που τους αξίζει.....

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σε πρώτη φάση!!!!

-----------------------------------------------------


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΠΕ: Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ..


05.08.13
 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
                                                                                                            Αθήνα, 5/8/2013
          


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

Πέρυσι τέτοια εποχή και επί δύο σχεδόν μήνες, σε όλα τα ΜΜΕ

γινόταν λόγος ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε περικοπή των πολυτεκνικών

επιδομάτων, γιατί δήθεν επιέζετο από την «Τρόικα»... Με αυτό το πρόσχημα,

κατάργησε το επίδομα και την σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα

του τρίτου τέκνου και την εφ΄ άπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για όσες

αποκτούσαν 3ο τέκνο και άνω, καταργώντας κάθε ίχνος δημογραφικής

πολιτικής. Προχώρησε δε στην θέσπιση του επιδόματος στήριξης τέκνων

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Γεννήσεις – θάνατοι – γάμοι 2011 – 2012



                                  Πηγή : olympia

Γιατί δεν εξεγείρεται ο λαός;













του Κων/νου Αρτεμ. Σταυρουλάκη* 
» Η 'αυτοπλάνηση'

Το ερώτημα αυτό πλανάται στο μυαλό χιλιάδων Ελλήνων αλλά μένει αναπάντητο..  Ίσως επειδή  είναι δύσκολο…  Ίσως και επειδή δεν αναζητούν την λύση του… 

Από φόβο; 
Από ίδιο όφελος; 
Από απάθεια;  
Μα ποιοι άνεμοι με έμπλεξαν πάλι σήμερα; 
Στη μαζοχιστική αυτή αναζήτησή μου, είχα μιαν επίσκεψη -μέσω του φίλου μου  Ντ’ Αλάτσι- από τα λόγια του κ. Τόκβιλ:
≤Υπήρξαν περίοδοι στην ιστορία που το μέγεθος των δοκιμασιών των λαών μάς κάνει εκ των υστέρων να απορούμε πώς οι λαοί αυτοί δεν εξεγέρθηκαν, όπως υπάρχουν και άλλες στη διάρκεια των οποίων τίποτα δεν προείκαζε την εξέγερση, και όμως εκείνη ήλθε. Εξ αιτίας αυτού του παραδόξου αναπτύχθηκε μάλιστα μια ολόκληρη φιλολογία, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται όταν βυθίζονται στον πάτο του πηγαδιού, αλλά μόνον όταν, έχοντας ήδη φθάσει στον πάτο, αρχίζουν δειλά - δειλά να ανεβαίνουν. Σε μια τέτοια πορεία ανόδου -και αφού έχουν κατακτήσει κάτι-αναλογίζονται πόσα πολλά ακόμα μπορούν να κατακτήσουν και τότε ξεσηκώνονται».
Οι κοινωνιολόγοι και οι πολιτικοί επιστήμονες ονόμασαν την παραπάνω σκέψη ως «νόμο Τοκβίλ», προς τιμήν του στοχαστή που πρώτος περιέγραψε το εν λόγω φαινόμενο.
Εντάξει…

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!


Χάνια: Εξώδικο κατά Στουρνάρα από λογιστές-φοροτεχνικούς


Με σκληρά λόγια, τέσσερις σύλλογοι μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Χανίων, κατέθεσαν εξώδικη διαμαρτυρία κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το φετινό αλαλούμ στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Το εξώδικο συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου των Χανίων και συνυπογράφουν και οι:

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αθηνών-Πειραιώς, Συλλόγου Λογιστών Πάρου-Αντίπαρου.

Σε αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί -και συνεχίζουν να υπάρχουν- στο θέμα της συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ζητείται η παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο
:

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αν ο Γεωργιάδης δεν ήταν Πατριώτης… (λέμε τώρα)

ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

adwnis
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Αγαμέμνων, η Ελένη με τον Μενέλαο θα είχαν μεταναστεύσει μόνοι τους στη Τροια, λαντζέρης και χορεύτρια.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Λεωνίδας, θα....
υπέγραφε Μνημόνιο με τους Πέρσες να δώσει “Γη και Υδωρ” και θα το πέρναγε από την Απέλλα ως ΤΑΙΠΕΔ.

AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ  Θεμιστοκλής, θα στήριζε την πρόταση Λυκίδη να έρθουν οι Ξένες Επενδύσεις του Μαρδόνιου στην Αθήνα.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Περικλής, η Ακρόπολη θα ήταν Μέγαρο Μουσικής και ο Σωκράτης θα δούλευε σε ΕΟΖ με τον Πλάτωνα.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Κωνσταντίνος, θα έκανε διαπραγμάτευση με το Μωάμεθ Β’ και θα υπέγραφε την παράδοση της Πόλης σε “Οθωμανικό Δίκαιο”.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Ρήγας, θα ονειρευόταν μια Τραπεζική Ενωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Ευρώπη…ποιος Μετερνιχ ;
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Κολοκοτρώνης, δε θα έκανε την Επανάσταση μέχρι να έχουμε πλεόνασμα και σωστές δημόσιες Υπηρεσίες.