Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ


Μην ξεχνάτε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται την στήριξή μας ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα καταστήματα της χώρας.


Ακολουθεί ένας αναλυτικός κατάλογος με ελληνικά προιόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας!



ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάτε τα μαγαζιά της γειτονιάς σας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα. www.ion.gr
ΞΕΝΗ
Παυλίδης – Κraft Foods (Lacta, Παυλίδου υγείας, Toblerone, Παυλίδης γεμιστή, Lila Pause, Kiss, Gioconda, Merenda). H Παυλίδης εξαγοράστηκε το 1990 από τον αμερικανικό κολοσσό Kraft Foods (www.kraftfoods.gr), με κατακόρυφη πτώση ποιότητας και αύξηση τιμών έκτοτε, τώρα έχουν βάλει στο μάτι και την βρετανική Cadbury, βλέπε καιwww.ekathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_12/09/2009_329024
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πτι Μπερ, Μιράντα, Caprice, Cream Crackers, Digestive, Γεμιστά, Marie, Mascot, Rondo, Crispies, Φρυγανιές κτλ). Ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1938 από Πολίτες πρόσφυγες και στις μέρες μας απασχολεί 1000 άτομα σε 4 ιδιόκτητα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα. www.papadopoulou.gr

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ονειρούπολη Δράμας - παιδική ταινία


Η Ονειρούπολη Δράμας παρουσιάζει την δική της 3D, χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία. Απολαύστε την με τα παιδιά σας και μιλήστε τους για την μαγεία των Χριστουγέννων.




Πηγή : paizoumemazi.blogspot.gr

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Αν ο γιατρός λέει ψέματα πως του …τελείωσε το πλαφόν των 200 πελατών


Ιατροί ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ τέρμα το δούλεμα. Διαδώστε το παντού!
Εκ των προτέρων κάνω γνωστό ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά ΟΛΟΥΣ μας. Ανεξαιρέτως ΟΛΟΥΣ. Αφορά την υγεία μας προσωπικά αλλά και των οικογενειών μας. Ας μεριμνήσουμε όλοι με ένα σχόλιο το θέμα να επανέρχεται συχνά στις πρόσφατες δημοσιεύσεις των ομάδων, ούτως ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι.
Επί της ουσίας: Πριν από λίγες ημέρες έψαχνα γιά γιατρό παθολόγο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ. Με τα πολλά και αφού ασχολήθηκα με 3ψήφια και 4ψήφια τηλεφωνικά νούμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει αυτός http://www.odigostoupoliti.eu/simvevlimeni-eopii/ ο υπερσύνδεσμος που αφού του συμπληρώσεις τα στοιχεία του Δήμου-περιοχής και της ειδικότητας που σε ενδιαφέρει, πληροφορεί σε καρτέλλα όλα τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, χάρτης) των ιατρών.
Αφού βρήκα λοιπόν πάνω από 10 ιατρούς παθολόγους στην περιοχή που με ενδιέφερε άρχισα να τους παίρνω

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τα λάθη και οι διορθώσεις στο Ε9 βήμα βήμα

Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης

Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Α. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.ΦΟ.Μ), Οικονομικός Διευθυντής της PROSVASIS AEBE, Συγγραφέας




Να λοιπόν που για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με το Ε9. Περισσότερο από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα χρειαστεί να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 αφού καλούνται να πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ από αυτόν που τους αναλογεί
Τα διαπιστωμένα λάθη , όπως τα δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι:
* Εκεί που αναγράφεται η λέξη «κενό» σε ξενοίκιαστα ακίνητα δεν αναγράφεται ή αναγράφεται λάθος ο αριθμός παροχής ρεύματος
* δεν έχει συμπληρωθεί ο κωδικός για ημιτελή ακίνητα
* ίδιος ΑΜΚΑ για περισσότερα του ενός πρόσωπα
* λάθος κωδικοί στο Ε1 από άτομα με αναπηρία άνω του 80%
Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές καθώς οι διορθώσεις , θεωρητικά, πρέπει να γίνουν μέχρι τις 30.11.2014. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Όμως, από ότι φαίνεται από τις εξαγγελίες της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων , θα δοθεί νέα προθεσμία για διόρθωση χωρίς πρόστιμα και μάλιστα όχι μόνο για το 2014, αλλά για όλη την πενταετία , από το 2010 έως το 2014.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι για να γίνει αυτό , πρέπει να αλλάξει ο νόμος, με νομοθετική παρέμβαση της διοίκησης.
Τι γίνεται με τα ηλεκτροδοτούμενα
Πολλοί φορολογούμενοι δεν πήραν την έκπτωση για τα ΜΗ ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Για να δοθεί η έκπτωση, η αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έλαβε από τον ΔΕΔΔΗΕ τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση. Με κριτήριο τον αριθμό του ρολογιού της ΔΕΗ αναζήτησε αν αυτά έχουν δηλωθεί στο Ε9 και μέσω του Ε2 εντόπισε και αν αυτά ήταν δηλωμένα για 12 μήνες ως κενά. 

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδική συγκέντρωση λογιστών στις 7 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα κατά της φορολογικής αφαίμαξης.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των λογιστών – φοροτεχνικών οργανώνει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών. Η διαμαρτυρία σχετίζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων, ενώ στην πρόσκληση των οργανωτών αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει συστράτευση για τη διεκδίκηση ριζικών αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος και της περιουσίας, καθώς και της κατάργησης κάθε έκτακτης φορολόγησης και χαρατσιού.
Στη σχετική ανακοίνωση της  Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών τονίζονται:
«Την Παρασκευή 7 Μαρτίου του 2014, χιλιάδες λογιστές από όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε και ενώσαμε τη φωνή μας μαχόμενοι για την επίλυση μιας αλυσίδας προβλημάτων που ταλανίζουν όχι μόνο τον κλάδο μας, αλλά και  όλους τους φορολογούμενους πολίτες.

Σήμερα 8 μήνες μετά, εμείς οι λογιστές ακούσιοι αποδέκτες της απόγνωσης της κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη της από την κυβέρνηση, κλείνουμε πάλι τα γραφεία μας, βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο.
Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να  καλέσει για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους, τους τοπικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τους επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους,  και  επιμελητήρια εμπόρων βιοτεχνών, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να συστρατευτούμε όλοι σε ένα κοινό μέτωπο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές στην φορολογία του εισοδήματος και της περιουσίας, καθώς και την κατάργηση κάθε έκτακτης φορολόγησης και χαρατσιού.
Αλλαγές που να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και τις συνταγματικές επιταγές.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης ή την μικρή ακίνητη περιουσία – ΕΝΦΙΑ, δύο εκατομμυρίων ανέργων, χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων καθώς και υπερχρεωμένων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και εμπόρων.
Έχουμε εμπλακεί λόγω της φύσης της δουλειάς μας χωρίς καν να ρωτηθούμε, στον ιμάντα μεταβίβασης της κρίσης και των ολέθριων συνεπειών της κρατικής χρεοκοπίας στις πλάτες των πολιτών της χώρας. Αναπληρώνουμε  τις υπηρεσίες που παρείχαν οι  Δ.Ο.Υ, ΚΕΠ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλοι φορείς του δημοσίου, δυσχεραίνοντας τις πραγματικές μας εργασίες και υποχρεώνοντας τον βαριά φορολογούμενο πολίτη να καταβάλλει τίμημα για παροχές που δικαιούται δωρεάν από το κράτος. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, καθώς μετατραπήκαμε σε άμισθους δημόσιους υπαλλήλους, (διότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση των κεντρικών φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών όπως επιτάσσουν τρόικα και κυβέρνηση), η πίεση που ασκείται είναι εξοντωτική με τον καθημερινό μπαλτά των προστίμων πάνω από το κεφάλι μας.

Εργαζόμαστε  σε συνθήκες μεγάλης πίεσης  με τραγικό αποτέλεσμα να πεθαίνουν άδικα και να ασθενούν βαριά συνάδελφοι μας, λες και βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο. Καλούμαστε σε καθημερινή βάση να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε νομοθετικές αλλαγές και πρωτοβουλίες, προχειρογραμμένες ή και κακομεταφρασμένες, τις οποίες  ακόμα και οι συντάκτες τους αδυνατούν να ερμηνεύσουν.
Τα πιο πρόσφατα  επεισόδια σ΄αυτόν τον τραγέλαφο νομοθετημάτων και ερμηνευτικών, τα μέτρα για την απόδοση του ΦΠΑ κατά την είσπραξη ή την πληρωμή, η φορολόγηση των παροχών σε είδος που ανακοινώνονται πρωί, τροποποιούνται μεσημέρι και ξανά αλλάζουν το βράδυ.