Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοί απαλλάσσονται από την απογραφή της 31/12/2014

Νικόλαος Παπαγιάννης, Οικονομολόγος, Φοροτεχνικός

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου υγείας», δίνεται λύση στο θέμα που είχε προκύψει σχετικά με την απογραφή του φορολογικού έτους 2014, των επιχειρήσεων με απλογραφικά βιβλία που δεν διενεργούσαν πραγματική απογραφή.

Στις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου της περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν.2238/1994 ορίζονταν ότι : «Ειδικά για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία με την απλογραφική μέθοδο όταν δεν διενεργούν απογραφή, ως απογραφή λήξης της διαχειριστικής περιόδου λαμβάνεται ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί των αγορών της περιόδου αυτής και ως απογραφή έναρξης ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί των αγορών της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου».

Σχετικά, στον ΚΦΑΣ αναφερόταν: «Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που εντάσσεται σε τήρηση απλογραφικών βιβλίων τηρεί…Βιβλίο απογραφών ή καταστάσεις απογραφής, εφόσον τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά του από την πώληση αγαθών υπερέβησαν το όριο των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ. Τα έσοδα της πρώτης διαχειριστικής περιόδου δεν ανάγονται σε ετήσια βάση».

Φόρος τιμής στον ακαδημαϊκό και δάσκαλο, Ζαφείρη Άμπα

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή στις 11 Δεκεμβρίου και τη μετονομασία του Αμφιθεάτρου Α΄ του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας σε «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΜΠΑ» τίμησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τον διακεκριμένο καθηγητή Ζαφείρη Άμπα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν συνεργάτες του που μίλησαν  για  το έργο και τις δράσεις του, αλλά και εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας και του γεωτεχνικού κόσμου, οι αρχές της Ορεστιάδας και πλήθος κόσμου, ακριβώς έναν χρόνο μετά τον άδικο χαμό του σε τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 28 Δεκεμβρίου του 2013. Ο Ζαφείρης Άμπας έφυγε από τη ζωή όντας Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας και Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΤΑ ΛΕΓΕΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ!!!

Τί έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, πολλά χρόνια πριν;
Ένας πολιτικός, που για πολλούς ήταν γραφικός, είπε και προέβλεψε, με συγκλονιστική ακρίβεια, την κατάσταση που ζούμε σήμερα, αναλύοντας όμως ταυτόχρονα και τα δεδομένα που μας οδηγούσαν στο δρόμο της καταστροφής!!!!
(Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο)



ΤΑ ΛΕΓΕΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ!!!





Ένας πολιτικός 
Όπως τότε έτσι και τώρα... ΤΥΦΛΟΙ και ΚΟΥΦΟΙ.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα....

Πηγή : thesecretrealtruth.blogspot.com

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Το ΒΙΝΤΕΟ με την απόπειρα δωροδοκίας στον Παύλο Χαϊκάλη






Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό με την  απόπειρα δωροδοκίας από τον Γιώργο Αποστολόπουλο στον Πέτρο Χαϊκάλη.
«Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…».λέει ο Αποστολόπουλος στον βουλευτή των ΑΝΕΛ.
με την απόπειρα δωροδοκίας

Πηγή: hellasforce

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Υποχρεωτικό το πρωτογενές πλεόνασμα για κάθε δήμο και περιφέρεια!

ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ

Πρωτογενές πλεόνασμα για κάθε δήμο και περιφέρεια!

* Σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης θα τίθενται πλέον και όσοι ΟΤΑ δεν έχουν «ρεαλιστικούς» προϋπολογισμούς όπως θα τους αξιολογεί το Παρατηρητήριο

Του Γιώργου Μακρή
Ο στόχος για κάθε περιφέρεια και δήμο εξατομικευμένα θα καταρτιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνάρτηση φυσικά με το συνολικό πλεόνασμα της αυτοδιοίκησης και για όποιους παρεκκλίνουν απ’ αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει δύο επιλογές:Πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτυγχάνει υποχρεωτικά από το 2015 κάθε περιφέρεια και δήμος της χώρας προκειμένου συνολικά οι ΟΤΑ να επιτύχουν το προβλεπόμενο από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-8 πλεόνασμα (για το 2015 ανέρχεται στα 852 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει ακόμη καλύτερη επίδοση στα 863 εκατ. ευρώ).
- Να ψηφίσει μια νομοθετική ρύθμιση εισάγοντας ένα αποθεματικό στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ. Οι πιστώσεις που θα δεσμεύονται στο αποθεματικό, δεν θα μπορούν να εγγραφούν σ’ άλλον κωδικό του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα δεσμεύεται στο αποθεματικό θα ανέρχεται σε συγκεκριμένο