Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος 11-12-2016, λίγες σκέψεις


Ενημερωτικά την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016,
οι Οικονομολόγοι έχουμε τις Εκλογές του
Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος,
ψηφίζουμε για την ανάδειξη εκπροσώπων τόσο στην
κεντρική διοίκηση, 
όσο και στα Περιφερειακά τμήματα
του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Από τη Φλώρινα και την παράταξη της ΠΟΦΕΕ, υποψήφιοι
θα είναι για την Κεντρική διοίκηση
ο Κάγκας Μιχαήλ και ο Μαγγόνας Ιωάννης,
ενώ για το 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας
υποψήφιοι θα είμαστε ο Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος,
ο Κάγκας Μιχαήλ
και ο Μαγγόνας Ιωάννης.
Ο αγώνας που γίνεται από την παράταξη μας, η οποία
εκπροσωπεί κυρίως τους Ελεύθερους Επαγγελματίες
λογιστές, αφορά πρωτίστως τη βελτίωση των συνθηκών
του κλάδου μας. Συνθήκες πολύ δύσκολες και σε κάποιες περιπτώσεις απάνθρωπες, αναρωτήθηκε ποτέ κανένας τί συμβαίνει σε έναν λογιστή που δουλεύει μόνος του, αν αρρωστήσει σε περίοδο που υπάρχουν φορολογικές υποχρεώσεις;

Επίσης, τί συμβαίνει σε μια λογίστρια που έχει την "ευτυχία" να μείνει έγκυος και να περιμένει να γίνει μανούλα, αν αυτό συνοδεύεται ας πούμε με μια εγκυμοσύνη που απαιτεί ξεκούραση
στην καλύτερη των περιπτώσεων;
Γιατί δηλαδή η συναδέλφισσα να πρέπει να εξαναγκάζεται να δουλεύει με κίνδυνο να χάσει το αγγελούδι της, ενώ πολύ καλά ξέρουμε ότι η μητρότητα προστατεύεται στην Ελλάδα αυστηρά τόσο για το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, όχι όμως για τους λογιστές που ασκούμε ένα επιστημονικό επάγγελμα εντάσεως εργασίας!
Γιατί άραγε δεν πρέπει να μπει αυτή η συζήτηση ψηλά στην ατζέντα ;
Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να ελέγχεται από ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο τότε θα λειτουργούσε προς ευόδωση των σκοπών του ΟΕΕ, και της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που συσσώρευσαν οι καθοδηγούμενες από κομματικές παρωπίδες διοικήσεις, δυστυχώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε διηρημένοι σε πάμπολλες παρατάξεις 3-4 ίσως και 5, χώρια οι κομματικές σκοπιμότητες κάποιων και μέσα από τον κλάδο μας!
Τί θα συνέβαινε στα κόμματα που ελέγχουν τη διοίκηση του ΟΕΕ, αν είχαν αντίστοιχη συμπεριφορά και διάσπαση και κατέβαιναν 5 παρατάξεις αντί για μία ενιαία, προφανώς και δεν θα είχαν καμμία απολύτως τύχη στο θέμα της ανάδειξης τους, ως Διοίκησης του ΟΕΕ,.
Αυτό που θα ήθελα να δω στις επόμενες εκλογές του 2019, θα ήταν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Οικονομολόγοι να βάλουν στόχο να κατέβουν ενιαία, μόνο τότε θα αναλάβουν τη Διοίκηση του ΟΕΕ και θα πάνε το ΟΕΕ μπροστά!
Ως τότε όμως ας ενισχύσουμε και με την τελευταία ψήφο που μας αναλογεί, την παράταξη μας την ΠΟΦΕΕ,
Η ΠΟΦΕΕ πρέπει να αποκτήσει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις εντός και εκτός του ΟΕΕ, τέτοιο που να καθορίζει τους διοικητικούς συσχετισμούς και τις εξελίξεις στη Διοίκηση.
Διοίκηση που θα ασκείτε από δω και μπρος για το καλό
ολόκληρου του κλάδου τόσο των λογιστών όσο και των μελλοντικών γενιών Οικονομολόγων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου