Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για το 2016



Με την έναρξη του Νέου έτους  αναμένεται να προκηρυχθούν τα τέσσερα προγράμματα επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 137,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρών, νεοφυών και τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και άνεργωνπτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θέλουν να στήσουν τις δικές τους δουλειές.

Οι επιδοτήσεις για τις κατηγορίες φτάνουν ακόμη και ύψος κάλυψης Δαπανών έως το100% των επενδυτικών τους σχεδίων και οι δικαιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από 6.000 έως 100.000 ευρώ.

Συνοπτικά τα τέσσερα προγράμματα για τα οποία αναμένεται να ανοίξουν οι κύκλοι υποβολής αιτήσεων είναι: 

«Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε οκτώ στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και είναι οι εξής:

• Αγροδιατροφή / Βιομηχανία τροφίμων

Έχετε ΔΕΠΥ; Ούτε ανεπαρκής είστε, ούτε ελλιπής “I’ve Got ADHD, and I Don’t Need to Be Fixed”

Άρθρο του δρος Dale Archer


Ήρθε η ώρα να διαλυθεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) αποτελεί ένα πρόβλημα που έχει ανάγκη από επίλυση. 

Ακόμα και ο ορισμός περιλαμβάνει 2 αρνητικές λέξεις (ελλειμματική και διαταραχή), γεγονός που υποδηλώνει ότι όποιος έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά της είναι ανεπαρκής και ελλιπής.

“I’ve Got ADHD, and I Don’t Need to Be Fixed”
Αυτός ο υπερφορτωμένος ορισμός όμως είναι τελείως εσφαλμένος. Για μένα, η ΔΕΠΥ δεν είναι κάτι εντελώς αρνητικό. Ως ψυχίατρος, έχω δει εκατοντάδες λειτουργικούς και επιτυχημένους ασθενείς με το συγκεκριμένο σύνδρομο. Στην πραγματικότητα, πάσχω κι εγώ από ΔΕΠΥ και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Ωστόσο, αν αξιοποιηθεί και κατανοηθεί, μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα άτομα πουν πάσχουν από ΔΕΠΥδιαδραματίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας ως καινοτόμοι, εξερευνητές, ηγέτες και ριψοκίνδυνοι.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ευχές για τη νέα χρονιά!

Χρόνια πολλά σε όλους, Ειρηνικά κατ'αρχάς, καλά και ευτυχισμένα, 
Εύχομαι μια Χρονιά που θα αποπνέει Αισιοδοξία, 
μια Χρονιά Δημιουργική, Δυναμική, 

ξεχωριστή  για την Ελλάδα και τους Έλληνες,
γεμάτη όμως με πραγματικούς Αγώνες! 
μια Χρονιά που Επιτέλους θα τολμήσουμε ως λαός, 
μια Χρονιά που θα διεκδικήσουμε την πατρίδα μας πίσω!!!
Καλή Χρονιά λοιπόν σε όλους!!!